arrow left Terug

Lagemaat is Winnaar Circulair Ondernemen Award

9 juni 2022
| Door Regio Zwolle

Het was lang spannend, maar op 31 mei werd duidelijk dat Familiebedrijf Lagemaat de circulair ondernemen Award 2021 heeft gewonnen. Een mooie prijs die als doel heeft om circulaire voorlopers in de regio Zwolle een podium te bieden en om anderen te inspireren en motiveren.
Lagemaat ontwikkelde software om slooppanden te digitaliseren waardoor het gebouw als geheel, inclusief de onderliggende bouwelementen en de grondstoffen van een pand, inzichtelijk worden. Dit maakt het makkelijker om deze slooppanden vervolgens circulair in te zetten voor nieuwbouw.
Trudy Huisman, voorzitter Economic Board Regio Zwolle reikte de prijs uit tijdens de jaarlijkse ondernemersbijeenkomst van VNO-NCW.

Dat Lagemaat de prijs In de wacht sleept, betekent niet dat de twee andere nominaties – Cloud Garden en Ragnarøk Clothing – niet ook het podium verdienen. Cloud Garden maakt groene gevels en wanden met luchtzuiverende planten.
De Zwolse start-up Ragnarøk Clothing produceert volledig circulaire shirts gemaakt van Tencel Lyocel. Dit materiaal wordt door een Oostenrijkse partij binnen een gesloten chemisch proces van houtpulp verwerkt tot vezels en daarna verwerkt tot stof.

De organisator van deze uitreiking is stichting DORZ (Duurzaam Ondernemend Regio Zwolle). Meer weten over DORZ, klik hier.