arrow left Terug

De zesde editie High Five staat geheel in teken van circulair ondernemen

21 juni 2022
| Door Regio Zwolle

In het zesde nummer van High Five, het magazine van de Kop van de Veluwe, gaat het deze keer over circulair ondernemen. Dit is ondernemen op een wijze die het hergebruik van producten en grondstoffen maximaliseert en hun waardeverlies minimaliseert.

Gastredacteur Roeland van Delden, CEO van Leadax, stelt dat circulair ondernemen een bewuste keuze is. Het vraagt om het ontwikkelen van beleid. Circulair ondernemen mag vooral niet van toeval afhangen. Die bewuste keuzes heeft Lagemaat B.V. uit Heerde gemaakt. Zij werken volgens het principe van remolition: niet slopen, maar hergebruiken. Arend van de Beek heeft het in dit verband over gebouwen als materialendepot. Gelders gedeputeerde Helga Witjes wijst op het belang van samenwerken bij het streven naar een circulaire economie. Zij doet bovendien een oproep aan ondernemers om te laten weten welke regels een belemmering vormen bij circulair ondernemen, zodat dit in Den Haag onder de aandacht gebracht kan worden. Sandra Duijn is nauw betrokken bij verschillende netwerken binnen Regio Zwolle die zich richten op circulair ondernemen. In het gesprek met haar vertelt zij hier meer over. Matthijs Hess Spoelstra, projectmanager Circulaire Economie bij Oost NL geeft een toelichting op het programma CESI-ON (Circulaire Economie Smart Industry Oost-Nederland), bedoeld voor de slimme en circulaire maakindustrie in Oost-Nederland. Marieke op de Weegh, innovatiemakelaar bij de Stichting Regionaal Centrum voor Technologie (RCT) Gelderland gaat in op de wijze waarop RCT ondernemers helpt en adviseert bij innovaties. Met wethouder Henk Wessel van Elburg gaat het gesprek over besturen, ondernemen en samenwerken.

High Five 6 is online te lezen op www.regiozwolle.info/kopvandeveluwe. Hier kun je ook de vorige edities van High Five lezen.

De Kop van de Veluwe is de bestuurlijke samenwerking van de bij Regio Zwolle aangesloten gemeenten Hattem, Heerde, Oldebroek, Elburg en Nunspeet en het Waterschap Vallei en Veluwe en de provincie Gelderland.