arrow left Terug

Mooie Regio Zwolle Dag in Hoogeveen

4 juli 2022
| Door Regio Zwolle

Na twee jaar kon het weer: elkaar ontmoeten op de Regio Zwolle Dag. Een feest van herkenning dus op 30 juni 2022 in Hoogeveen. Veel bekende gezichten, maar toch ook veel nieuwe bestuurders vanuit de colleges uit de 22 gemeenten die Regio Zwolle rijk is. Een goede reden voor voorzitter van Regio Zwolle Peter Snijders om stil te staan bij de kracht van de samenwerking, de resultaten die we hebben geboekt en de uitdagingen waar we voor staan. Hoe kunnen we groeien in kwaliteit en hoe zorgen we ervoor dat de economische groei bijdraagt aan de groei van de brede welvaart, zodat het goed wonen, werken, leren en recreëren blijft voor onze inwoners.

Otto Raspe, Hoofd RaboResearch Nederland Regio’s en Thema’s nam ons mee in zijn visie op de relatie tussen Brede Welvaart en economie. Hij ziet Regio Zwolle excelleren in ondernemerschap, in een gunstig woon/leefklimaat en we mogen trots zijn op de samenwerking tussen onderwijsinstellingen, overheden en ondernemers. En als het aan hem ligt, zetten we de stap van allrounder naar specialist. Meer focus. Kies een duidelijke stip aan de horizon. Zijn suggestie? Zet Brede Welvaart centraal, help bedrijven in transitie en focus op missiegedreven innovatie.
Hier vindt u zijn presentatie.

Hoe werkt Brede Welvaart in de praktijk? In Hoogeveen begint dat aan de wieg en twee directeuren van basisscholen lieten zien hoe zij Brede welvaart vertalen. De gemeente zich in voor gelijke kansen voor ieder kind, vanuit de gedachte dat optimale kansen voor ieder kind de sleutel is om sociale achterstand te doorbreken. De eerste stappen worden op school gezet, waarbij kinderen leren dat ze zelf de regie hebben. Centraal daarbij staan relaties, de je kunt bouwen, onderhouden en herstellen.

Met de muzikale omlijsting van de bigband Scala – waar ook burgemeester Karel Loohuis in mee speelde – was het een mooie bijeenkomst in De Tamboer in Hoogeveen.