arrow left Terug

Kooiker Groep wint innovatieprijs Regio Zwolle

14 juli 2022
| Door Regio Zwolle

Eind juni was het weer zover: de uitreiking van de innovatieprijs Regio Zwolle 2022. Dit keer ging de prijs naar de Kooiker Groep uit Staphorst met hun innovatie de Uitblinker met reiniger. Uitblinker met reiniger is een machine die waterpasserende en waterdoorlatende verharding reinigt zodat wateroverlast kan worden voorkomen. Een welkome innovatie! De prijs werd uitgereikt tijdens het PROTO Kennisfestival op vrijdag 24 juni. Roel Poolman en Angela Buitenhuis van Kooiker Groep namen de innovatieprijs in ontvangst.

Drie finalisten 
Gemakkelijk had de jury het niet, want in de finale stonden nog twee bedrijven met bijzondere innovaties. Zo dong ook de SIIP Group mee met een app die ongeregeldheden in het stadiom mede help voorkomen – de Smart Safe Stadiums. En Purgatoria deed mee met de ICABUS-zeefmachine die toiletpapier eerder, sneller en effectiever uit rioolwater filter. Mooie en relevante innovaties uit Regio Zwolle.

De innovatieprijs Regio Zwolle is een initiatief van Kennispoort Regio Zwolle en heeft als doel bedrijven te stimuleren om te blijven innoveren.

Meer weten? Kijk op https://bit.ly/3uHZQT3