arrow left Terug

Regionaal samenwerken om een Leven Lang Ontwikkelen samen mogelijk te blijven maken

8 juni 2023
| Door m dijkstra

In de regio’s Zwolle, Achterhoek, Twente en Stedendriehoek stimuleren we met – Upgrade jezelf, Groei Vooruit, het Achterhoeks Talentenfonds OpIJver, het Twents fonds voor Vakmanschap en het Ontwikkelfonds Cleantech – een leven lang ontwikkelen. Het Rijk stimuleerde daarnaast de afgelopen jaren een leven lang ontwikkelen met het STAP-budget. Dit budget is nu stopgezet. Een leven lang ontwikkelen is essentieel om de arbeidsmarktkrapte aan te pakken en de maatschappij vitaal te houden. Met de drie regio’s samen hebben wij minister Katrien van Gennip van Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid uitgenodigd om deze kabinetsperiode samen met een aantal koploperregio’s een herontwerp voor een uitvoerbaar Leven Lang Ontwikkelbeleid te ontwikkelen.

We hebben in onze regio’s via gerichte regionale arbeidsmarktaanpakken, al meer dan 14.000 inwoners kunnen ondersteunen in hun wens om bezig te gaan met vakgerelateerde scholing en/of hun loopbaan richting krapteberoepen en kanssectoren. Dat doen we gezamenlijk: ondernemers, overheid en onderwijs via scholingsvouchers en loopbaancoaching. Bereikbaar, persoonlijk en toegankelijk voor iedereen. Want: geen leraar 👩‍🏫 is geen les, geen installateur 👨‍🔧 is geen energietransitie en geen verpleegkundige 👩‍⚕️ is geen zorg.