Handelsmissie LSH naar Indonesië met minister Bruno Bruins

1 oktober 2018
Door Marnix Hersbach

Wilt u zakendoen in Indonesië en bent u actief in de Life Sciences en Health Sector (LSH), ga dan van 4 tot en met 10 november mee met deze handelsmissie onder leiding van Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport.

Gezondheidszorg in Indonesië

Indonesië heeft met meer dan 260 miljoen inwoners, de op drie na grootste bevolking ter wereld. Er zijn grote verschillen tussen zorgfaciliteiten in plattelands- en stedelijke gebieden en in de publieke en private sector.

Gezondheidszorg staat hoog op de nationale agenda. De Indonesische overheid heeft op 1 januari 2014 het ‘Universal Health Coverage’-programma (UHC) gelanceerd. Op 1 januari 2019 moeten alle inwoners toegang hebben tot de basisgezondheidszorg en het nationale ziekteverzekeringsstelsel. Deze hervorming creëert een toenemende vraag naar medische expertise en technologie.

Voor wie?

Deze missie is interessant voor bedrijven en kennis- en zorginstellingen die zich met name (maar niet uitsluitend) richten op:

  • E-health: producten en diensten m.b.t. informatie- en communicatietechnologieën die bijdragen aan efficiëntie, effectiviteit, toegang (ook op afstand) en digitalisering van de gezondheidszorg;
  • medische hulpmiddelen en apparaten: apparaten en hulpmiddelen voor medische zorg, onderzoek en behandelingen;
  • medische educatie en training: kennis en diensten voor educatie, opleidingen, trainingen, consultancy & advisering voor het optimaliseren van de zorgcapaciteit;
  • ziekenhuisontwerp, -bouw en -inrichting: producten en diensten voor ontwerp, projectmanagement, bouw, inrichting, beheer, gebruik en onderhoud van ziekenhuizen en zorginstellingen;
  • public health: kennis en diensten voor systemen, toegang, financiering en beleid in de zorg en consultancy & advisering voor het optimaliseren van de gezondheidszorg;
  • overig: kennis, producten en diensten voor andere subsectoren binnen de Life Sciences & Health-sector.

Aanmelden:

Meld u aan. Dit kan tot en met maandag 8 oktober 2018.

We raden u aan zich zo spoedig mogelijk aan te melden voor een gedegen voorbereiding. RVO.nl hecht eraan dat de bedrijven die mee gaan goed binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van de missie vallen. Aanmelding betekent  daarom niet automatisch  dat u bent toegelaten.

Kosten:

Deelname kost € 950 per organisatie (max. 2 deelnemers). Bij meer dan 2 deelnemers per organisatie betaalt u € 475 per extra deelnemer. Elke deelnemer meldt zich apart aan. Reis- en verblijfkosten en eventuele kosten in het kader van individuele matchmaking (tolken en individueel transport) zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

Contact:

Meer informatie vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemen.

Heeft u nog vragen/ Neem dan contact op met:

Sandra Pompe

E: sandra.pompe@rvo.nl

M: 06 11 52 58 37