Handelsmissie spoorgoederenvervoer naar China met Lidewijde Ongering

4 februari 2019
Door Marnix Hersbach

7 t/m 12 april 2019

Steden: Chongqing, Chengdu, Wuhan

Bent u actief in de spoorsector? En wilt u zakendoen in China of uw contacten uitbreiden en verstevigen? Ga dan van zondag 7 tot en met vrijdag 12 april mee naar China met de handelsmissie spoorgoederenvervoer. Deze missie is in aanwezigheid van Lidewijde Ongering, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Voor wie? Deelname aan deze missie staat open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen uit de volgende sectoren:

  • Spoor : (spoorgoederenvervoerders , logistieke dienstverleners, expediteurs, mainports, terminals, goederenvervoercorridors, kennisinstellingen, sectororganisaties, of lokale overheden)

China

China timmert hard aan de weg wat betreft de ontwikkeling van het spoorgoederenvervoer. De ontwikkelingen in China en in het onderdeel spoorwegen van de Chinese Belt and Road Initiative (BRI), hebben invloed op de handelsstromen tussen China en Europa en vice versa. De Nieuwe Zijderoute via het spoor biedt kansen voor bedrijven die actief zijn in de spoorsector. Het spoor is voor tijdgevoelige producten die nu over zee gaan een sneller alternatief en aanzienlijk goedkoper dan luchtvracht.

Informatiebijeenkomst 14 februari

Op 14 februari vindt van 15:00 tot 17:00 uur een voorbereidende sessie plaats voor deze missie. Secretaris-generaal Lidewijde Ongering is bij deze bijeenkomst aanwezig. Het doel is om deze middag met geïnteresseerde deelnemers te praten over het programma, de doelen en de resultaten van deze missie. Meld u direct aan voor deze bijeenkomst of bekijk het programma op de website.

Aanmelden: De inschrijving voor deze missie staat open vanaf maandag 11 februari en sluit op 28 februari. Aanmelding is uitsluitend mogelijk via de aanmeldlink die vanaf 11 februari op de website beschikbaar zal zijn.

Kosten: Deelname kost € 475 per organisatie (max. 2 deelnemers per organisatie). Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 475 per extra deelnemer. Let op: iedere deelnemer moet zich apart aanmelden. Het dienstenpakket bevat deelname aan de (collectieve) programmaonderdelen, vermelding van uw bedrijfsprofiel in het missieboekje, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie tijdens uw verblijf in China.

Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd om een hotelarrangement samen te stellen.

Contact: Heeft u nog vragen over de missie of de informatiebijeenkomst? Neem dan contact op met Hanneke Bogaerts via hanneke.bogaerts@rvo.nl