Stöppelhaene symposium: Boeren en de ruimte – Kringlopen tot op Mars

24 juli 2019
Door Marnix Hersbach

Ook dit jaar organiseert Kennispoort Regio Zwolle we weer een symposium tijdens de Boerendag van Stöppelhaene in Raalte. Het symposium vindt plaats op vrijdag 30 augustus 2019, van 12.00 tot 16.00 uur bij De Leeren Lampe in Raalte. Het thema is: Boeren en de ruimte – Kringlopen tot op Mars. Lunch is inbegrepen. Meld je aan en noteer de datum alvast in je agenda.

Boeren en de ruimte – Kringlopen tot op Mars
Het symposium biedt ondernemers uit de agrarische-, food- en loonwerk sector en inwoners uit de regio inzicht in kringlopen op verschillende niveaus. Waar past dit symposium beter dan op Stöppelhaene, het Sallands Oogstfeest in Raalte?

Sprekers
Angelo Vermeulen is een ruimtevaartonderzoeker en bioloog. Hij houdt zich bezig met missies naar Mars en het belang van optimale inzet van grondstoffen die op een ruimteschip oneindig hergebruikt moeten worden. Wat kunnen wij hiervan leren?

Spreker Martin Scholten van de Wageningen University & Research vertaalt deze visie vervolgens naar de huidige situatie van de landbouw sector.

Programma
We gaan in gesprek met diverse ondernemers die hun bedrijfsvoering en verdienmodellen gericht hebben op een zo effectief en efficiënt mogelijk gebruik van grondstoffen. Hoe haalbaar is een kringloopbedrijf, in zowel de landbouw als andere sectoren? Ook komen diverse generaties uit een agrarisch bedrijf aan het woord over kringlooplandbouw.

Meld je aan!
Ben je benieuwd naar deze middag? Meer informatie is hier te vinden.  Laat je verrassen en inspireren door innovatie uit Salland. Meld je aan.

Tot ziens op vrijdag 30 augustus!