VNO-NCW regio Zwolle bijeenkomst op HOOG niveau

16 april 2018
Door Regio Zwolle

Graag nodigen we je uit voor een bijeenkomst op hoog niveau!

De maatschappelijke opgaven rond klimaatverandering en energietransitie hebben grote gevolgen voor de gebouwde omgeving. Transformatie van bestaand vastgoed is een grote (bouw)opgave in ons land. Het is een van de thema’s waar VNO-NCW Midden volop mee aan de slag is. Met dit bedrijfsbezoek krijgen we de mogelijkheid om met eigen ogen te zien hoe de transformatie van bestaand vastgoed op een hele bijzondere manier vorm krijgt.

Van watertoren naar woontoren
Zoals de meeste Zwollenaren weten wordt er hard gewerkt, door onder meer 19 het atelier architecten en Nijhuis Bouw, aan de Watertoren aan de Turfmarkt 4A in Zwolle, maar wat er precies gebeurt achter de hekken is niet zichtbaar. Wij vinden het dan ook zeer bijzonder dat wij onze leden mogen uitnodigen, op donderdag 19 april aanstaande, om een kijkje te nemen in de toren, terwijl het bouwproces nog gaande is.

De oorspronkelijke monumentale toren uit 1892 is vanwege bouwvalligheid in de vijftiger jaren van zijn bovenste metselwerk ontdaan, zodat er alleen een stomp met watervat erop overbleef. Daaromheen is de omhulling gemetseld van de watertoren zoals we hem nu kennen, inclusief het groenkoperen petje.

De nieuwe toren volgt de contouren van beide historische watertorens en 19 het atelier architecten heeft een uniek woongebouw van 21 appartementen ontworpen waarbij de geschiedenis afleesbaar blijft. Nijhuis Bouw is de opdrachtgever en bouwer van dit uitdagende project.

Samen geven ze een presentatie over het ontwerp en het proces waarbij je wordt meegenomen in alle uitdagingen, problemen én de oplossingen!

Wil je deelnemen aan deze bijeenkomst meld je dan snel aan, er is slechts plaats voor 50 personen, daarom worden de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst verwerkt en is het niet mogelijk introducees mee te nemen!

Programma
15:45 Inloop
16:00 Opening door Laurens de Lange, voorzitter VNO-NCW regio Zwolle
16:05 Presentaties door Erik van Scheijndel, 19 het atelier, en Mark Broekhuijsen, Nijhuis Bouw BV
16:30 Rondleiding 1 (max 25 personen)
17:00 Rondleiding 2 (max 25 personen)
17:30 Gezamenlijke borrel

Adres
Watertoren
Turfmarkt 4a
Zwolle

Aanmelden
Neem contact op met het secretariaat van VNO-NCW Midden, telnr. 055-5222606