arrow left Terug

Carla Dijkstra, office assistent


“Het delen van kennis brengt ons telkens verder als regionale samenwerking”

Wat is je functie bij Regio Zwolle?
“Mijn functie is office assistent bij het Regio Zwolle Bureau. Dit houdt voornamelijk in dat ik mijn collega’s ondersteun op het gebied van secretariaat, communicatie en financiën. Wat betreft secretariaatswerkzaamheden kun je denken aan het plannen van bestuurlijke en ambtelijke overleggen en ik ben verantwoordelijk voor het gegevensbeheer hiervan. Vanuit communicatie houd ik me bezig met het organiseren van evenementen en webinars in samenwerking met het team, ik ben website-/contentbeheerder van www.regiozwolle.info en verzorg de nieuwsbrieven. En vanuit financiën regel ik de facturering en zorg ik dat leveranciers op tijd betaald krijgen. Ik functioneer in dit team zeg maar als een ‘spin in het web’.”

Vanuit welke organisatie ben je gedetacheerd en sinds wanneer?
“Ik ben gedetacheerd vanuit gemeente Dronten sinds juni 2019.”

Wat spreekt je zo aan om te werken voor Regio Zwolle?
“Met het werken voor Regio Zwolle kom ik met zoveel mensen in contact. Vanuit de 22 gemeenten, de 4 provincies, ondernemers, vanuit onderwijsinstellingen. Dat maakt dat iedere dag weer anders loopt. Het werken in een relatief klein team maakt dat ik mij nog steeds kan ontwikkelen door de diversiteit van werkzaamheden. Voordeel van in een klein team werken, zijn de korte lijnen.”

Kun je in enkele zinnen aangeven wat de kracht van regionaal samenwerken voor jou betekent?
“Door de combinatie van het samenwerken met collega’s bij het Regio Zwolle Bureau én collega’s vanuit andere organisaties ervaar ik dagelijks dat het kennisdelen ons telkens weer verder brengt als regionale samenwerking. En daarnaast vind ik het zelf ook prettig om een andere invalshoek te leren kennen.”

Welke oproep wil je doen aan onze partners in relatie tot samenwerken?
“We hebben in 2020 onze website vernieuwd en een nieuwe look and feel gegeven. Ik houd deze zo up-to-date mogelijk en ik nodig je graag uit om regelmatig te kijken op www.regiozwolle.info. Zo zie je waarmee we allemaal mee bezig zijn. En wie nog geen abonnee is op de nieuwsbrief: meld je aan, zodat we je regelmatig op de hoogte kunnen houden met de ontwikkelingen van Regio Zwolle.”