arrow left Terug

Human Capital Agenda (HCA)


Wat houdt de Human Capital Agenda in

In Regio Zwolle kan iedereen zijn talenten ontwikkelen en benutten. Het is de ontwikkelregio voor menselijk kapitaal. Menselijk kapitaal is de voorraad van competenties, kennis, sociale en persoonlijke vaardigheden.

De Human Capital Agenda is een meervoudige opgave: het gaat om meer banen, meer werkgelegenheid, betere huizen, vormgeven van de energietransitie, innovatie in sectoren. Dit alles staat of valt met de beschikbaarheid van gekwalificeerde mensen. Het gaat om beschikbaarheid, wendbaarheid en inclusiviteit. We investeren in mensen en sectoren op alle opleidingsniveaus. Sectoren waaronder: Zorg en Welzijn, Energiestransitie, Transport & Logistiek, Creatieve Industrie, Agro & Food, Vrijetijdseconomie, ICT, Techniek, Bouw en Onderwijs.

Zie ook onderstaand document wat u een volledig beeld geeft wat de Human Capital Agenda inhoudt.

Tafel van de Regio Zwolle

Campagne Upgrade Jezelf

In Regio Zwolle werken we aan een aantrekkelijke en sterke arbeidsmarkt. Met ruimte voor ieders talent. Samen kunnen we ├ęcht sprongen maken en dat is hard nodig. Tegelijk lopen we tegen grenzen aan. Het is tijd voor een upgrade van onze regionale arbeidsmarkt. Daarvoor is Upgrade Jezelf in het leven geroepen: een initiatief van 19 van de 22 samenwerkende gemeenten van Regio Zwolle, ontstaan vanuit de Human Capital Agenda voor een periode van vijf jaar.

In aanmerking komen voor een opleiding of training via Upgrade jezelf
Ondernemer? Medewerker? Alle informatie het gebied van opleiding, training hebben we voor u op een rij gezet. Kijk op de website van upgradejezelf.

Website Upgradejezelf