arrow left Terug

Jaarverslag 2016 – Bestuurlijke Samenwerking – Talentenregio


Talentenregio is een samenwerking van (semi)overheidsorganisaties dat zich richt op kennisdeling, mobiliteit en talentontwikkeling van medewerkers. Talentenregio organisaties spreken uit een aantrekkelijke werkgever te willen zijn die medewerkers kansen en ondersteuning biedt om het talent daar in te zetten waar deze het best tot hun recht komt.

Activiteiten in 2016

  • Talentenproeverij in februari waar met het opleidingsaanbod kan worden kennisgemaakt zoals Ynnovate, Egostrippen en met de verschillende workshops en vakinhoudelijke cursussen die Talentenregio aanbiedt.
  • In september 2016 is een nieuw tweejarig trainee programma gestart met 20 trainees die in drie periodes van acht maanden afwisselend bij verschillende Talentenregio organisaties werken aan interessante opdrachten. Talentenregio wil daarnaast meer flexibiliteit bieden in het traineeprogramma en start in september 2017 met een nieuwe groep. Talentenregio-trainees krijgen naast het werk een opleiding, goede begeleiding en een coach aangeboden.
  • De Meester in je Werk week in november waar medewerkers projecten en bijzondere werkvormen presenteren aan collega’s in de Regio. De Meester in je werk week bevat ook lezingen en workshops die medewerkers kennis bieden en inspireren.

 

Toename van het aantal opleidingen

Talentenregio heeft in 2016 een groei van het aantal eigen opleidingen gerealiseerd. In samenwerking met Regio Zwolle is er een leergang Regionale Samenwerking ontwikkeld die in 2017 van start gaat.

 

Nieuwe deelnemers

Door toetreding per 1 januari 2017 van de Veiligheidsregio IJsselland en de gemeenten Elburg en Nunspeet, bestaat Talentenregio uit 19 gemeenten, de Provincie Overijssel en de Veiligheidsregio.

 

Informatie

Meer over Talentenregio via de website www.talentenregio.nl waar vacatures, de activiteiten en de brochures van het opleidingsaanbod vindbaar zijn.