arrow left Terug

Jaarverslag 2016 – Regioprofilering – Regio Zwolle Maand


Regio zet kroon op samenwerking tijdens Regio Zwolle Maand

De maand juni stond in het teken van Regio Zwolle. Tijdens vier aansprekende evenementen presenteerde de regio zich aan ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen uit binnen- en buitenland. Nadat de Regio Zwolle op Koningsdag in de etalage werd gezet met de Koningsdag-parade, werd de regio in de Regio Zwolle Maand krachtig geprofileerd als economische toplocatie. Het thema van de maand: ‘Kroon op samenwerking’.

XIC 2016: hét innovatiecongres van Regio Zwolle

Op woensdag 1 juni vond in Zwolle de derde editie van hét innovatiecongres van de Regio Zwolle plaats: de Cross-Over Innovatie Challenge (XIC). Een ‘simpele’ oplossing in de ene branche kan een revolutie in een andere branche betekenen: juist daarom zijn ‘cross-overs’ belangrijk voor innovatie. Het congres was een uitgelezen moment voor circa 300 ondernemers om innovatie en ondernemerschap in de Regio Zwolle te ervaren. De beste cross-over innovatie werd op het congres beloond met de X-over Innovatie Award 2016.

Regio Zwolle Dag

Tegelijkertijd vond op 1 juni in Hardenberg de Regio Zwolle Dag plaats met burgemeesters en wethouders van de 20 regionale gemeenten. Omdat 1 juni volledig in het teken stond van innovatie, bezochten de bestuurders innovatieve bedrijven in de Hardenbergse maakindustrie. BNR Nieuwsradio was deze middag aanwezig en verzorgde op locatie een live uitzending, die in het teken stond van Regio Zwolle.

PROVADA

Van 7 tot en met 9 juni vond in Amsterdam RAI de PROVADA plaats. Deze vastgoedbeurs is een belangrijke plek om het aantrekkelijke vestigingsklimaat van Regio Zwolle te presenteren aan bedrijven en ontwikkelaars uit binnen- en buitenland. In de stand van Regio Zwolle was het thema  ‘Kroon op samenwerking’ nadrukkelijk zichtbaar.

Kamerledenbijeenkomst

Om de kracht van de Regio Zwolle te presenteren werden op 24 juni leden van de Eerste en Tweede kamer en Europarlementariërs ontvangen in Regio Zwolle. In samenwerking met VNO-NCW Regio Zwolle en MKB Regio Zwolle werd het belang van Regio Zwolle voor ‘Den Haag’ en ‘Brussel’ onderbouwd en werden concrete lobby-punten geformuleerd. Deze jaarlijkse bijeenkomst is een belangrijk middel om de regionale en landelijke politieke programma’s beter op elkaar te laten aansluiten.

Economische toplocatie

Ook werd bekend dat Regio Zwolle tot de drie beste economische regio’s van het land behoort. In het onderzoek van Elsevier en Bureau Louter is de Regio Zwolle in 2016 twee plekken gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Regio Zwolle is een samenwerking van twintig gemeenten uit vier provincies. Met 675.000 inwoners, ruim 310.000 arbeidsplaatsen en werkloosheidcijfers onder het landelijk gemiddelde is het één van de sterke groeiregio’s in Nederland.

Videoboodschap

Bekijk hier de boodschap van burgemeester Henk Jan Meijer, als aftrap van de Regio Zwolle Maand.

Bekijk hier de video met de compilatie van de Parade Regio Zwolle op Koningsdag.