arrow left Terug

Jaarverslag 2016 – Regioprofilering – Regio Zwolle TV


Mooi om te delen

Regio Zwolle TV is een open, innovatief en interactief platform om content te delen. Digitaal, on demand en altijd relevant. Anders dan traditionele kanalen, is Regio Zwolle TV een open tv platform. We zenden alle relevante content van en voor de 4O’s uit. Alles vanuit de gedachte van de ondernemer. We maken de ondernemers zichtbaar. We leggen onderlinge verbindingen en helpen elkaar zo om te laten zien wat we doen.

Met en voor de 4O’s

Met strategische partners en regionaal betrokken ondernemers bouwen we een ijzersterk merk. We richten ons hierbij actief op de 60.000 beslissers vanuit de 4O’s, zoals B&W, beleidsmakers van gemeenten en provincies, directies van onderwijsinstellingen, (strategische) partners van sportverenigingen etc. Allen met een aantoonbaar en relevant belang bij de Regio Zwolle en haar (economische) positie richting Den Haag en Brussel.

Ambitie medio 2017

Regio Zwolle verdient zichtbaarheid. Een gezamenlijke, strategische aanpak waarin we laten zien waarom onze regio zo hoog aangeschreven staat. We creëren waardevolle inhoud, betekenis en zichtbaarheid aan al het goede dat gebeurt in de Regio Zwolle binnen de 4O’s, Sport en Innovatie. We benaderen actief (strategische) partners om hier samen met ons in op te trekken en de regionale ambitie waar te maken. Alvast meer weten? Kijk dan even op https://regiozwolle.tv/contact

Wekelijks Regio Zwolle Update

Iedere week zenden we het laatste ondernemersnieuws uit de regio uit. Economisch, sociaal maatschappelijk, innovaties, (nieuwe) samenwerkingen, overnames, internationale allianties. We laten het allemaal zien en delen dit vanuit de zender ook via social media kanalen. Het doel is om zo snel mogelijk uit te breiden naar een dagelijkse update (maandag t/m vrijdag).

Live-registraties van congressen/openingen/events

We leggen regionale congressen en evenementen vast die van strategische waarde zijn voor de regio. We zenden dit live uit vanuit diverse camerahoeken, waardoor altijd een volledig beeld van het congres/evenement getoond wordt. De productie kan later door de organisatie gebruikt worden voor eigen promotionele doeleinden.

Presentatie van de parels van de Regio Zwolle

We trekken door de regio Zwolle om de echte ondernemende parels vast te leggen die onze regio typeren. Dit kan variëren van een gepassioneerd familiebedrijf tot een bevlogen ZZP’er tot een innovatief bedrijfsidee. We gaan op zoek naar de verhalen en drijfveer achter de  ondernemer en/of bedrijf en brengen dit in beeld.

Ingezonden content door de 4O’s en regionale zenders

De open platform structuur geeft ons de mogelijkheid om alle content dat bijdraagt aan, en past bij het platform, uit te zenden. De kwaliteit van de ingezonden items wordt altijd beoordeeld door de beheerders van het platform. Deze moet voldoen aan de eisen die Regio Zwolle TV hanteert en wil uitstralen. Zo garanderen we altijd kwaliteit.

Kijkers worden deelnemers

Door de technologie vanTradeCast hebben we niet alleen de infrastructuur en technologie die een eigen, professionele tv-zender mogelijk maken, maar ook unieke manieren om van kijkers deelnemers te maken. Dankzij de talloze interactieve opties van TradeCast worden kijkers direct betrokken in de programmering. Via een op maat gemaakte mobiele applicatie kunnen kijkers eigen content insturen of live reageren op programma’s. Dit biedt ook ongekende nieuwe kansen voor programmamakers om creatieve formats te ontwikkelen en te interacteren met de kijker.

Tech op wereldniveau

TradeCast is er ontzettend trots op om zijn technologie als eerste in de regio Zwolle uitgerold te hebben. Maar al in het debuutjaar na de opening van het kantoor aan het Hanzeplein wordt de in Zwolle ontwikkelde techniek om je eigen online uitzendnetwerk te starten wereldwijd geprezen.

Het TradeCast-team werd in december 2016 uitgekozen door Prins Constantijn van Oranje-Nassau en Minister Henk Kamp van Economische Zaken om mee te reizen naar de Verenigde Staten. In januari van dit jaar presenteerde TradeCast zich voor een internationaal publiek op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Op deze grootste consumentenelektronicabeurs ter wereld vertegenwoordigde TradeCast niet alleen Nederland, maar ook de regio Zwolle als bolwerk van innovatie en vernuft met zijn techniek om wereldwijd te ontvangen, online uitzendnetwerken te starten.

Samen met Prins Constantijn en Minister Kamp lanceerde TradeCast founder Yillmaz Schoen bovendien de online tv-zender Startup Holland TV (www.startupholland.tv) in Las Vegas, een zender waarop alle Nederlandse startups zich gratis kunnen promoten. Deze bijzondere gebeurtenis werd door zowel de Nederlandse als internationale media opgepakt en een voorbeeld van de Nederlandse ondernemersgeest genoemd.

Tijdens een bezoek aan Silicon Valley in San Francisco, het Mekka voor tech-ondernemers en startups, hebben meerdere Amerikaanse investeringsmaatschappijen hun concrete interesse uitgesproken in het Zwolse bedrijf. Ondertussen naderen er lanceringen van meerdere grote tv-zenders en themakanalen, voor sportclubs, BN’ers, internationale merken en regionale parels. Een beter begin van 2017 had TradeCast zich niet kunnen wensen.