arrow left Terug

Maak kennis met: Tweede Kamerlid Chris Stoffer


Chris Stoffer, woonachtig in Elspeet,  Harderwijk,  sinds april 2018 Tweede Kamerlid

Alweer even geleden gingen we in gesprek met Chris Stoffer. Geboren in Harderwijk, woonachtig in Elspeet en SGP Kamerlid sinds april 2018.

Hoe gaat het met u en waar bent u mee bezig?
“Met mij gaat het goed. Met de installatie van het nieuwe kabinet heb ik veel zin om weer aan de slag te gaan. We hebben toch een tijd lang in een impasse gezeten. Nu gaan we zien of de ambities ook echt opgepakt worden. Voor nu is het eerst belangrijk om te investeren in goede contacten met de nieuwe bewindspersonen.”

Welk (regionaal) thema heeft momenteel uw hoogste prioriteit en waarom?
“Ik vind het belangrijk dat het hier goed leven, wonen en werken blijft. Daarvoor is een aantal zaken van belang. Allereerst leefbare en levendige steden en dorpen. Ik heb de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gevraagd om dit op te pakken samen met gemeenten, brancheorganisaties en andere betrokkenen. Daarnaast moet de regio vooral goed bereikbaar blijven door te werken aan de infrastructuur van de toekomst: veilig en met goede verbindingen. Vooral het openbaar vervoer tussen Amersfoort en Zwolle vraagt om aandacht. Ook de organisatie van de arbeidsmarkt is belangrijk, waarbij we een balans creëren tussen vast en flexibel. Echt oog hebben voor de ondernemers en inwoners blijft hierin essentieel.”

Welke kansen ziet u voor Regio Zwolle?
“Economisch gezien is Regio Zwolle al een heel sterke regio, maar vooral op het gebied van bereikbaarheid kunnen we de regio versterken. Denk aan de spoorknooppunten en voorkomen dat de A28 vastloopt.”

Hoe gaat u de komende jaren Regio Zwolle (de regio) in Den Haag vertegenwoordigen?
“Al zeven generaties woont mijn familie in dit gebied. Ik wil de regio echt van binnenuit vertegenwoordigen. We moeten de boel hier leefbaar houden, door goed bereikbaar te zijn met goed werk en goed onderwijs. Naast een prachtig toeristisch gebied, zijn we ook een economische groeiregio met een hoge brede welvaart. Dat blijf ik onder de aandacht brengen in Den Haag.”

Wat vindt u het mooiste aan uw (thuis)regio?
“Het mooiste vind ik de afwisseling tussen de natuur en de mooie historische steden. Ik ga graag hardlopen door de Elspeetse bossen en ben verknocht aan de IJssel. Dat is voor mij de mooiste rivier die er is. Het allermooist vind ik de unieke mentaliteit. Hier zijn we er voor elkaar, en als er een probleem is tackelen we dat met de menselijke maat. Dat kan ik erg waarderen.”

Wat weten de mensen in Regio Zwolle (op persoonlijk vlak) nog niet van u?
“Mijn politieke carrière is in het familiebedrijf van mijn oom begonnen. Daar werkte ik als fietsenmaker, waardoor ik al snel de hele stad goed leerde kennen. Toen ik werd gevraagd om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen stond ik op een niet verkiesbare plek. Doordat iedereen mij kende van de fietsenwinkel rolde ik heel snel de politiek in. Je weet dus nooit waar een bijbaantje je kan brengen!”