arrow left Terug

Innovatie


Innovatie in Regio Zwolle

De toekomst van ondernemend Regio Zwolle staat in het teken van digitalisering, robotisering en het slim gebruiken van alle nieuwe data die deze processen opleveren. Zowel kleine start-ups als grote en gerenommeerde bedrijven zijn verrassend ver in hun slimme ontwikkeling. Scania, ITM, Maan Group en Itter zijn hier enkele voorbeelden van. Regio Zwolle is goed gepositioneerd om te profiteren van slimme ontwikkelingen. Door de sterke hightech maakindustrie en de vooruitstrevende ambities van de regio worden de kansen van smart industry herkend.

Kennispoort Regio Zwolle is hét kennisnetwerk op het gebied van innovatie en vernieuwend ondernemerschap. Kennispoort Regio Zwolle doet dit voor de topsectoren Agri & Food en e-commerce en op de thema’s internationalisering, start-ups, smart industry en mkb en ondernemerschap. Zo draagt Kennispoort Regio Zwolle bij aan (nieuwe) samenwerkingen tussen ondernemingen, onderwijs, onderzoek en overheid. Het delen van kennis en ervaring gericht op de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en banen van de toekomst, vindt op grote schaal plaats.

Op het Polymer Science Park (PSP; kunststoffen) en het Health Innovation Park (HIP; zorginnovaties). Deze topwerklocaties zijn ontwikkeld als (industriële) broedplaatsen: plekken om innovaties tot stand te laten komen.

Circulaire economie is een belangrijk thema waar de topsectoren van Regio Zwolle op aanhaken. Niet gek, want Regio Zwolle heeft de potentie om dé circulaire regio van Nederland te worden. Regio Zwolle anticipeert op de nieuwe, duurzame economie en laat zien dat dit geen concept is, maar een tastbare economie waarmee bedrijven geld kunnen verdienen en werkgelegenheid creëren.

Krachtige motor op het gebied van innovatie en vernieuwend ondernemerschap

Regio Zwolle heeft wereldprimeurs. Van meest duurzame IKEA en ’s werelds eerste fietspad van gerecycled plastic tot het grootste, geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum ter wereld van wehkamp. Regio Zwolle is een aantrekkelijke en duurzame vestigingslocatie voor multinationals, mkb’ers en zelfstandige professionals. Samen zorgen zij voor een dynamiek die veel werkgelegenheid oplevert.

Kennispoort Regio Zwolle

Regio Zwolle is een economische toplocatie waar het bruist van nieuwe ideeën. Kennispoort Regio Zwolle stimuleert en ondersteunt ondernemers bij de ontwikkeling van deze ideeën en helpt bij het op de markt brengen van innovatieve producten, diensten en processen die bijdragen aan het maatschappelijk en economisch versterken van Regio Zwolle.

Kennispoort Regio Zwolle

Agri & Food

Het Agri & Food Innovatie cluster Regio Zwolle verbindt ondernemers, overheid, onderzoek en onderwijs. Door start-ups en ondernemers met innovatieve ideeën te begeleiden van idee tot realisatie. Het doel is het stimuleren van nieuwe initiatieven in de regio, het verspreiden van kennis en het geven van een extra impuls aan de werkgelegenheid. Niet alleen in de agri & food sector, maar ook in de keten eromheen.

Agri & Food Regio Zwolle

Polymer Sience Park

Het Polymer Sience Park is de industriële broedplaats voor de kunststoftechnologie in Regio Zwolle. Het loket voor ondernemers met technisch inhoudelijke vragen op het gebied van industrieel toegepaste kunststoftechnologie, meer specifiek thermoplasten, thermoharders, rubbers en coatings.

Polymer Science Park

Topcentrum E-commerce 

Van Regio Zwolle dé e-commerce regio maken, dat is het doel van het Topcentrum E-commerce. Tientallen regionale e-commerce bedrijven, vijf onderwijsinstellingen, Kennispoort Regio Zwolle, Provincie Overijssel en de 22 gemeenten van Regio Zwolle werken actief samen om dit doel te bereiken.

E-commerce Regio Zwolle

Health Innovation Park

Wat is Health Innovation Park?

Het Health Innovation Park versnelt innovaties en verrijkt het netwerk van haar leden en partners. Samen met hen brengen we zorginnovaties verder. De kracht van het netwerk benutten we door kennis en ervaringen te delen en samen op zoek te gaan naar nieuwe oplossingen. En het vervolgens mogelijk te maken dat die nieuwe oplossingen realiteit worden.

Wat kan Health Innovation Park betekenen voor ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen in Regio Zwolle?
(of een keuze hieruit) De dienstverlening van het Health Innovation Park houdt in:

  • het makelen en schakelen (partijen aan elkaar verbinden;
  • coachen van zowel ondernemers als studenten;
  • het kritisch meedenken met een businessplan en deze naar een hoger niveau tillen;
  • advisering en hulp bij het aantrekken van financiering, advies over certificering;
  • het leggen van de juiste contacten voor de klinische validatie en verkoopkanalen om uiteindelijk tot een marktproduct te komen. Met als doel dat onze leden en partners een stap dichterbij de realisatie van hun dienst of product komen!

Contactgegevens

Health Innovation Park
Dokter Stolteweg 74a
8025 AZ  Zwolle
038- 202 20 22
info@healthinnovationpark.nl

Health Innovation Park