Innovatie


Innovatie in Regio Zwolle

Van SMART Industry tot  SMART Farming en SMART Mobility; de toekomst staat in het teken van digitalisering, robotisering en het slim gebruiken van alle nieuwe data die deze processen opleveren. Zowel kleine start-ups als de grote en gerenommeerde bedrijven die de Regio Zwolle kent, zijn verrassend ver in hun “slimme” ontwikkeling. Scania, ITM, Maan Group en Itter zijn hier enkele voorbeelden van. Regio Zwolle is uitermate goed gepositioneerd om te profiteren van “slimme”  ontwikkelingen. Door de sterke hightech maakindustrie en de vooruitstrevende ambities van de regio worden de kansen van Smart Industry herkend.

Kennispoort is hét kennisnetwerk op het gebied van innovatie en vernieuwend ondernemerschap. Kennispoort doet dit voor de topsectoren Agri & Food en E-Commerce en op de thema’s Internationalisering, Start-Ups, Smart Industry en MKB & Ondernemerschap. Zo draagt Kennispoort bij aan (nieuwe) samenwerkingen tussen ondernemingen, onderwijs, onderzoek en overheid. Het delen van kennis en ervaring gericht op de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en de banen van de toekomst, vindt op grote schaal plaats

Op het Polymer Science Park en het Health Innovation Park worden de topsectoren Kunststoffen en Health gestimuleerd door de clusters PSP en HIP. Deze topwerklocaties zijn ontwikkeld als (industriële) broedplaatsen: plekken om innovaties tot stand te laten komen.

Circulaire economie is eveneens een belangrijk thema waar de sectoren van de regio op aanhaken. Niet gek, want Regio Zwolle heeft de potentie om dé circulaire regio van Nederland te worden. Regio Zwolle anticipeert op de nieuwe, duurzame economie en laat zien dat dit geen concept is, maar een tastbare economie waarmee bedrijven geld kunnen verdienen en werkgelegenheid creëren.

 

Krachtige motor op het gebied van innovatie en vernieuwend ondernemerschap

Regio Zwolle heeft wereldprimeurs! Van meest duurzame IKEA en ’s werelds eerste fietspad van gerecycled plastic tot het grootste, geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum ter wereld van wehkamp. Regio Zwolle is een aantrekkelijke en duurzame vestigingslocatie voor multinationals, MKB’ers en zelfstandige professionals. Samen zorgen zij voor een dynamiek die veel werkgelegenheid oplevert.

 

Kennispoort Regio Zwolle

Kennispoort is hét innovatienetwerk in Regio Zwolle op het gebied van innovatie. Zij stimuleren het bedenken van vernieuwende ideeën en helpen ondernemers hier mee verder. Kennispoort biedt een betrouwbaar platform waar deskundigen innovaties van ondernemers professioneel, onafhankelijk en praktijkgericht vooruit helpen. Ondernemers met kansrijke innovatieve ideeën worden door Kennispoort begeleid van idee tot realisatie.

 

Bezoek de website van Kennispoort Regio Zwolle

Topcentrum E-commerce 

Van de Regio Zwolle dé e-commerce regio maken, dat is het doel van het Topcentrum E-commerce. Vijfendertig regionale e-commerce bedrijven, vijf onderwijsinstellingen, Kennispoort Regio Zwolle, Provincie Overijssel en de twintig gemeenten van de Regio Zwolle gaan voor de komende 4 jaar een samenwerking aan om dit doel te verwezenlijken.

 

E-commerce Regio Zwolle

Health Innovation Park
Het Health Innovation Park (HIP) Regio Zwolle weet precies wat er speelt op het gebied van de zorg, innovatie en human capital. Het Health Innovation Park helpt zorgaanbieders, ondernemers, kennisinstellingen en zorgverzekeraars bij het schrijven van een business plan, zoeken naar financiering, introductie in het netwerken en ontwikkelen van een proof of concept. Het HIP stimuleert nieuwe initiatieven met als doel groeimogelijkheden van ondernemers te benutten en daarmee economisch en maatschappelijk rendement te genereren.
Binnen het HIP wordt in het innovatieproces optimaal afgestemd tussen zorgaanbieders en ondernemers en is er maximale samenwerking met financiers, kennisinstellingen en overheid.

 

Health Innovation Park

Polymer Sience Park
Het Polymer Sience Park is de industriële broedplaats voor de kunststoftechnologie in Regio Zwolle. Het loket voor ondernemers met technisch inhoudelijke vragen op het gebied van industrieel toegepaste kunststoftechnologie, meer specifiek thermoplasten, thermoharders, rubbers en coatings.

 

Polymer Science Park

Agri & Food

Het Agri & Food Innovatie cluster Regio Zwolle verbindt ondernemers, overheid, onderzoek en onderwijs. Door start-ups en ondernemers met innovatieve ideeën te begeleiden van idee tot realisatie. Het doel is het stimuleren van nieuwe initiatieven in de regio, het verspreiden van kennis en het geven van een extra impuls aan de werkgelegenheid. Niet alleen in de agri en food sector, maar ook in de keten eromheen.

Agri &Food Regio Zwolle