arrow left Terug

Een leven lang leren


gebouw x windesheim

Leven lang leren

Binnen Regio Zwolle zijn verschillende mogelijkheden voor een leven lang leren. De meeste mbo- en hbo-instellingen in Regio Zwolle bieden deeltijdopleidingen aan of cursussen (op maat) voor volwassenen.

Een ander voorbeeld is ELLLA  (Een Leven Lang Leren Academie), met onder andere coaching en sectorspecifieke programma's.

Ook binnen Regio Zwolle krijgt dit vorm vanuit de Human Capital Agenda, onder meer via de campagne Upgrade Jezelf.

Vanuit de Human Capital Agenda is ook RegioOpleiders ontstaan. Zij bestaat sinds 1 mei 2019 en is een samenwerkingsverband tussen meerdere mbo-instellingen, hbo-instellingen én commercieel onderwijs, ondersteund door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO): een overkoepelende belangenbehartiger van commercieel onderwijs in Nederland.

Werkgelegenheid onderwijs

Regio Zwolle is een studentenregio. Op dit moment bieden de mbo- en hbo-instellingen uitstekend beroepsonderwijs aan ruim 40.000 ondernemende studenten. Tel daar de 7.500 medewerkers bij op en het is duidelijk dat het onderwijs niet alleen belangrijk is vanwege haar kwalificerende functie voor een beroep, het vormt ook een economische factor van betekenis voor de regio.