arrow left Terug

Regio Zwolle United


PEC Zwolle en Regio Zwolle werken sinds 2010 actief samen. Dit resulteerde in 2014 in de oprichting van stichting Regio Zwolle United: een stichting met ANBI-status (algemeen nut beogende instelling) die is verbonden aan PEC Zwolle. De stichting is in het leven geroepen om sport te gebruiken als onafhankelijke katalysator voor de ontwikkeling van Regio Zwolle. Samen met circa 70 betrokken partners investeert de stichting in de groei van Regio Zwolle op maatschappelijk, economisch en sportief gebied.

Het MAC3PARK stadion functioneert als een clubhuis van Regio Zwolle. Het ligt in het hart van Regio Zwolle en is een natuurlijke ontmoetingsplaats voor ondernemers, overheden, onderwijsinstellingen en andere doelgroepen. Samen werken zij aan projecten met brede maatschappelijke en economische impact. De stichting en haar partners doen dit op drie domeinen: economie (regiobinding), maatschappij (PEC Zwolle United) en vitaliteit.

Enkele voorbeelden van projecten

Logistiek Netwerk Regio Zwolle (economie)
Het Logistiek Netwerk is een netwerk waarin ongeveer 30 logistiek gerelateerde organisaties uit de regio de krachten hebben gebundeld. Met als doel om vanuit één agenda Regio Zwolle te positioneren als ‘logictics hub of the northeast’. Het Logistiek Netwerk is een initiatief van PEC Zwolle / Regio Zwolle United in samenwerking met Port of Zwolle en Kennispoort Regio Zwolle.

Week van de Vitaliteit (vitaliteit)
De Week van de Vitaliteit stimuleert een vitale Regio Zwolle met diverse activiteiten voor jong en oud. Met als doel om bewegen, gezonde voeding en gezond leven aan te moedigen. En om verbinding tussen mensen en participatie te stimuleren. Zo speelde het vlaggenschip van PEC Zwolle in het seizoen 2018-19 in een aangepast wedstrijdshirt om de groeipotentie van Regio Zwolle en haar (vitale) inwoners te promoten. De Week van de Vitaliteit is een initiatief in samenwerking met een groot aantal partners.

PEC kicks ASS (maatschappij)
Voetbalplezier voor kinderen met autisme. Onder de titel 'PEC kicks ASS' heeft PEC Zwolle United, samen met partner Stichting Empower, een voetbalproject voor kinderen en jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis. Veel amateurclubs zijn er niet op ingericht om op een verantwoorde manier met kinderen uit deze doelgroep te sporten. Het geeft vaak spanning over en weer, waardoor het plezier in voetbal verdwijnt. Gekwalificeerde trainers van Stichting Empower verzorgen de begeleiding en trainingen. Met het doel, om waar mogelijk, de jongeren uiteindelijk door te laten stromen naar het reguliere voetbal bij de amateurclubs.

Jaarverslag Regio Zwolle United 2019-2020

Het seizoen 2019-2020 werd een seizoen om nooit te vergeten, ook al was het op een andere manier dan vooraf gehoopt. Het seizoen van ANBI-stichting Regio Zwolle United stond in het teken van het 10-jarig jubileum van PEC Zwolle United, maar de festiviteiten werden geannuleerd vanwege de coronacrisis.

Tegelijkertijd vonden (in de periode daarvoor) ook veel activiteiten wel plaats. Zo werd in de coronacrisis mensen een hart onder de riem gestoken, door het bezoeken van verzorgings- en verpleeghuizen en dagbesteding centra. Ook de vierde editie van 'KUSZ' kon gelukkig doorgang vinden: een sport- en spelweek in de zomervakantie voor kinderen rond de armoedegrens.

Verder werden de netwerken versterkt binnen de economische hoofdstructuur van Nederland. De ambitie van Regio Zwolle als vierde economische topregio was hiervoor de aanleiding. Zo werden activiteiten georganiseerd met Brainport Industry Campus Eindhoven, Port of Rotterdam, Port of Amsterdam en Port of Zwolle. De wedstrijden van PEC Zwolle tegen PSV, Feyenoord en Ajax waren hiervoor een uitgelezen kans.

Verder in het jaarverslag ook interviews met bestuursvoorzitter Evert Leideman, partner van het eerste uur Jacco Vonhof, Eric Krabbe (directeur Djopzz), Sebastiaan Borgardijn (technisch manager vrouwenvoetbal) en algemeen manager Eilt Staal. Ook zijn een aantal inspirerende filmpjes opgenomen van de maatschappelijke projecten PEC kicks ASS, Playing for Success, OldStars Walking Football en de Mannen van Frion.

Bekijk het jaarverslag

Meer informatie

Ga naar website Regio Zwolle United

Uiteraard staan wij u ook graag te woord. Neem in dat geval contact met ons op via 038 453 49 48 en united@peczwolle.nl.