arrow left Terug

Werkgeverservicepunt (WSP) Regio Zwolle


Eén loket voor werkgevers

Werkgeversservicepunt Regio Zwolle (WSP) adviseert en ondersteunt werkgevers in de regio bij uiteenlopende arbeidsmarktvraagstukken. WSP biedt een groot en divers aanbod van personeel, met en zonder afstand tot de arbeidsmarkt. WSP weet de weg naar mogelijke subsidies en fungeert als kenniscentrum waar werkgevers terecht kunnen met branchespecifieke vragen. Het doel is om samen met werkgevers meer banen te realiseren. Een kans op werk is immers een kans om aan de maatschappij bij te dragen.

Afgestemd op een specifieke branche kijkt WSP naar mogelijkheden om processen efficiënter te maken. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat centraal in de werkwijze en er wordt altijd een maatoplossing geboden.

WSP kan desgewenst werving en selectie van nieuwe medewerkers verzorgen. Is dat iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt, dan begeleidt WSP zowel werkgever als kandidaat gedurende het hele traject. De kandidaat krijgt waar nodig coaching op de werkvloer. De werkgever heeft altijd één vast aanspreekpunt, zodat er snel kan worden geschakeld. Onze dienstverlening van WSP is kosteloos.

Een mooi voorbeeld van WSP’s dienstverlening is een project voor Staatsbosbeheer in Punthorst. Staatsbosbeheer maakt zich sterk voor natuurbehoud en -beheer in Nederland. Een mooie taak die bovendien ruimte biedt om talent dat nog niet wordt benut te laten groeien. De Banenafspraak is de kiem voor een mooi project waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt als medewerker bos- en natuurbeheer aan de slag kunnen. WSP Regio Zwolle verzorgde de werving en selectie van deze groep zeer gemotiveerde nieuwe medewerkers. Acht mannen en vrouwen gingen in de bossen rond Punthorst aan het werk en al na een paar maanden was duidelijk dat dit een succesverhaal zou worden.

Locatie werkschuur Staatsbosbeheer, Punthorst 18-02-2020
Foto: Gerlinde Schrijver

Meer weten? www.wspregiozwolle.nl

 

Werkgeversservicepunt Regio Zwolle is een samenwerkingsverband van UWV en de gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Hattem, Kampen, Meppel, Oldebroek, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld, Zwartewaterland en Zwolle.

Met ingang van 1 januari 2022 komen daar de gemeenten Elburg en Nunspeet bij.